Aanleg wadi’s in Oeverpolder

29 januari 2021

In opdracht van de gemeente Katwijk realiseert de Vermeulen Groep een ecologisch afwateringsysteem, een zogenoemde wadi. Wadi staat voor Water Afvoer Drainage Infiltratie. Dit betreft een afwatering voor een nieuwbouw appartementencomplex van woningbouwvereniging Dunavie, op het terrein Oeverpolder, ter hoogte van de Jaap Bergmanstraat in Katwijk.

De KBM Groep maakt in het middenterrein een parkeerplaats met kolken en waterdoorlatend straatwerk. De kolken en het straatwerk hebben de functie om zoveel mogelijk water de bodem in te laten zakken. Bij een hevige regenbui zullen de kolken het overtollige water opvangen en in de wadi’s afwateren.

We hebben schanskorven geplaatst tegen de erfgrens van het appartementencomplex. Door deze korven hebben we RVS buizen gestoken om de HWA (hemelwaterafvoer) van het complex aan te sluiten. Onder elke RVS buis hebben we een natuursteen gelegd tegen uitspoeling. Voor de schanskorven hebben wij vijf wadi’s ontgraven. De bodem is gemaakt met speciaal wadi-zand. De wadi’s zijn met elkaar verbonden door middel van ongeveer 200 duikers. Dit om de waterstand op alle plaatsen even hoog te houden. Als de waterstanden te hoog worden door zware regenval, zal het water via een put met overstort afwateren op het hemelwaterriool.

De hoofdfunctie van het project is om zoveel mogelijk hemelwater in de bodem te laten zakken. Al met al een zeer mooie klus met oog op het milieutechnisch aspect.

De komende weken neemt de Vermeulen Groep de reconstructie van de bestrating rondom de bouwlocatie onderhanden.

Deel dit bericht

Meer nieuws van de Vermeulen Groep

Lancering 100% elektrische wals
26 juli 2021

Vermeulen is weer een elektrisch krachtpatser rijker. Afgelopen vrijdag, 23 juli 2021, werd de tweede elektrische wals in Nederland feestelijk gelanceerd.

Werkgestraften dragen bij aan verkeersveiligheid
15 juli 2021

Vandaag werd de samenwerking bekrachtigd tussen Reclassering Nederland, Rijkswaterstaat en integraal wegenonderhoud aannemer de Vermeulen Groep.

Oog voor vliegende buurtbewoners
5 juli 2021

Leerlingen van groep 4B van basisschool Het Noorderlicht uit Oosterheem hebben oog voor de ‘vliegende buurtbewoners’. Op vrijdag 2 juli hingen ze samen met wijkwethouder Ingeborg Ter Laak en met behulp van de Vermeulen Groep, de onderhoudsaannemer in Oosterheem, vogelhuisjes op in de wijk.

Rijvaardigheidstraining Dierenambulance Leiden en regio
1 juli 2021

De chauffeurs van Dierenambulance Leiden en regio krijgen een rijvaardigheidstraining. Bij Vermeulen Groep staat veiligheid hoog in het vaandel. Daarom willen we hier natuurlijk ons steentje aan bijdragen.