Aanleg wadi’s in Oeverpolder

29 januari 2021

In opdracht van de gemeente Katwijk realiseert de Vermeulen Groep een ecologisch afwateringsysteem, een zogenoemde wadi. Wadi staat voor Water Afvoer Drainage Infiltratie. Dit betreft een afwatering voor een nieuwbouw appartementencomplex van woningbouwvereniging Dunavie, op het terrein Oeverpolder, ter hoogte van de Jaap Bergmanstraat in Katwijk.

De KBM Groep maakt in het middenterrein een parkeerplaats met kolken en waterdoorlatend straatwerk. De kolken en het straatwerk hebben de functie om zoveel mogelijk water de bodem in te laten zakken. Bij een hevige regenbui zullen de kolken het overtollige water opvangen en in de wadi’s afwateren.

We hebben schanskorven geplaatst tegen de erfgrens van het appartementencomplex. Door deze korven hebben we RVS buizen gestoken om de HWA (hemelwaterafvoer) van het complex aan te sluiten. Onder elke RVS buis hebben we een natuursteen gelegd tegen uitspoeling. Voor de schanskorven hebben wij vijf wadi’s ontgraven. De bodem is gemaakt met speciaal wadi-zand. De wadi’s zijn met elkaar verbonden door middel van ongeveer 200 duikers. Dit om de waterstand op alle plaatsen even hoog te houden. Als de waterstanden te hoog worden door zware regenval, zal het water via een put met overstort afwateren op het hemelwaterriool.

De hoofdfunctie van het project is om zoveel mogelijk hemelwater in de bodem te laten zakken. Al met al een zeer mooie klus met oog op het milieutechnisch aspect.

De komende weken neemt de Vermeulen Groep de reconstructie van de bestrating rondom de bouwlocatie onderhanden.

Deel dit bericht

Meer nieuws van de Vermeulen Groep

Vermeulen Groep tekent strategisch samenwerkingsverband met ART
25 maart 2021

Vandaag, donderdag 25 maart 2021 werd de samenwerking tussen de Vermeulen Groep en ART officieel bekrachtigd, door het tekenen van de overeenkomst op locatie bij de duurzaamste asfaltcentrale van Nederland (Asfalt Productie Tiel).

Bouwrijp maken King’s Park
22 maart 2021

Het eerste kwartaal van 2021 zijn we gestart met het bouwrijp maken van het terrein tussen de Scheldestroom en de Martin Luther Kinglaan in de wijk Oosterheem van de gemeente Zoetermeer. Het project is de voorbereidende fase voor de realisatie van het King’s Park, een woonontwikkelingsproject bestaande uit ruim tweehonderd woningen en appartementen.

Brand verwoest onze loods
23 februari 2021

Op zondag 21 februari 2021 is ons bedrijf door brand getroffen. Hierbij is één van onze loodsen volledig in as gelegd. Asfaltmachines, tractoren en walsen zijn door de vlammenzee verwoest. We zijn allemaal zeer aangeslagen van wat ons is overkomen. Toch staan we er positief in en gaan we met vertrouwen weer opbouwen!

Van gras naar waterstof
15 februari 2021

Zwiep Vermeulen presenteert een duurzame innovatie die de Vermeulen Groep in samenwerking met Nettenergy in de markt zet onder de naam GH2 (Groene Hart Waterstof).
GH2 presenteert een duurzame innovatieve oplossing om gras en snoeihout in te zetten als grondstof. Daarmee geeft zij invulling aan circulariteit. Met de nieuwe oplossing wordt het lokale door Vermeulen Groep geproduceerde organische afval, bermgras en snoeihout, via een vergassingsmethode van Nettenergy omgezet naar groene elektriciteit, biochar en later ook waterstof.