De reconstructie Aïdaplein is aan de gemeente en bewoners opgeleverd

Vanwege achterstallig onderhoud, verouderde indeling en de vraag om meer parkeerplaatsen wordt het Aidaplein gereconstrueerd. Enige tijd geleden is het aantal parkeerplaatsen al uitgebreid en is er een nieuwe laad- en losstrook aangebracht. De reconstructiewerkzaamheden gaan binnenkort van start: bestrating, riolering, beplanting en verlichting worden vernieuwd. De vier platanen die bij de entree aan de Troubadourweg stonden zijn tijdelijk verplaatst. Zij worden straks weer teruggeplaatst op het Aïdaplein.
Het Aïdaplein wordt anders ingedeeld, krijgt een mooie groenstructuur en het plein wordt straks verlicht door duurzame en energiezuinige LED-lampen.

bron: gemeente Alphen a/d Rijn

Nieuws

  • Nachtelijke werkzaamheden herinrichting Aidaplein - Op 11 november 2014 ontving u van ons een brief waarin wij onder andere melding maakte van de werkzaamheden in de nacht van 21 op 22 november. Wij begrijpen dat dit voor u als bewoner overlast veroorzaakt en wij willen dit zoveel mogelijk beperken. In nauw overleg met de gemeente is er
  • Download hier de bewonersbrieven van het project herinrichting Aïdaplein - nummer 1 nummer 2 nummer 3 nummer 4 nummer 5 nummer 6 nummer 7
  • Opbreekwerkzaamheden; fietsen verplaatsen - Vanaf donderdag 25 september starten wij met opbreekwerkzaamheden op het pleintje ter hoogte van de torenflat en nabij de trap richting het winkelcentrum. Er staan daar regelmatig fietsen geparkeerd en wij verzoeken u vriendelijk indien uw fiets daar staat, om deze tijdelijk elders te parkeren. Hartelijk dank voor uw medewerking.
  • Opbreekwerkzaamheden fietsen verplaatsen - Vanaf donderdag 25 september starten wij met opbreekwerkzaamheden op het pleintje ter hoogte van de torenflat en nabij de trap richting het winkelcentrum. Er staan daar regelmatig fietsen geparkeerd en wij verzoeken u vriendelijk indien uw fiets daar staat, om deze tijdelijk elders te parkeren.
  • Wijziging fase 2, herinrichting Aïdaplein - Tijdens de eerste fase van de herinrichting van het Aïdaplein, is gebleken dat het vervangen van het riool niet in twee fases gedaan kan worden.

Fasetekeningen

Hieronder ziet u het volledige fase overzicht. Klik op een fase voor meer informatie.


[wp_geo_map]

Agenda

[event-list num_events=10 initial_cat=aidaplein show_filterbar=false link_to_event=false]