Bezoek burgemeester gemeente Zoetermeer

30 oktober 2020
Vrijdag 30 oktober 2020 kwam de nieuwe burgemeester van de gemeente Zoetermeer, Michel Bezuijen, langs in de wijk Oosterheem. Voor een burgemeester is het van belang om haar stad en inwoners goed te leren kennen. Door corona moest deze kennismaking op een andere manier georganiseerd worden. Daarom is er besloten om Michel Bezuijen een fietstocht door de stad te laten maken. Tijdens deze fietstocht maakt hij kennis met de 9 wijken van Zoetermeer, uiteraard allemaal op een andere dag.
Vandaag was de wijk Oosterheem aan de beurt. De Vermeulen Groep voert al jaren onderhoud uit in die wijk en daarom bracht de burgemeester ook een bezoek aan ons bedrijf. De samenwerking met de gemeente Zoetermeer is eind jaren ‘70 begonnen. De Vermeulen Groep nam firma Uiterlinden over, die al jaren het onderhoud van parken uitvoerde in Zoetermeer. Zo begon ons groenonderhoud van de parken in Zoetermeer. We snoeiden bomen en struiken, maaiden het gras en schoffelden het onkruid.
Iets later, begin jaren ’80, startten we met de aanleg van infrastructuur in de woonwijken in Zoetermeer. We begonnen met de wijk Noordhove. Hier voerden we bestratings- en  asfalteerwerkzaamheden uit. Later namen we werk aan in de wijk Seghwaert en daarmee starten we met het uitvoeren van integrale projecten. Inmiddels houdt onze samenwerking al ruim 40 jaar stand en in al die jaren zijn we meegegroeid met de gemeente Zoetermeer. We leggen wijken aan, maar ouderhouden ze ook. In 2016 kende onze samenwerking een korte stop. Na een jaar bleek de gemeente toch graag de onderhoudswerkzaamheden weer door de Vermeulen Groep te willen laten uitvoeren.

Het dagelijks onderhoud bestaat uit het maaien van de bermen en de gazons, het snoeien van de bomen en struiken, het verwijderen van onkruid en het schoonhouden van de watergangen. Alles volgens het afgesproken ‘Beeldenboek’ en de ‘EcoKleurenKoers’, zoals dat met de gemeente Zoetermeer en het Hoogheemraadschap van Krimpenerwaard en Schieland is vastgelegd. Daarnaast wordt er dagelijks service verleend in de wijk, bijvoorbeeld met het recht leggen van scheve stoeptegels en het verwijderen van zwerfvuil en het legen van vuilnisbakken.

Begeleidt door wijkregisseur Susanne van Veen kwam Michel Bezuijen aan op een parkeerplaats aan de rand van de wijk Oosterheem. Zwiep Vermeulen, Commercieel directeur van de Vermeulen Groep,  gaf als wijkaannemer een speech over de lange samenwerking tussen de Vermeulen Groep en de gemeente Zoetermeer en het werk wat we in de wijk Oosterheem verrichten. Vervolgens werd er ook een video vertoond waarin het onderhoud aan de watergangen in Oosterheem volgens het ‘Beeldenboek’ en de ‘EcoKleurenKoers’ werd gevisualiseerd.

Om te voldoen aan onze SROI-verplichting laten we ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt meewerken in Zoetermeer. Tijdens het bezoek sprak de burgemeester dan ook met een DSW-medewerker.

Namens de Vermeulen Groep willen we iedereen die het bezoek mogelijk heeft gemaakt hartelijk bedanken! We wensen Michel Bezuijen veel succes als burgemeester van de gemeente Zoetermeer en hopen dat onze samenwerking nog lang voortduurt.

Benieuwd naar de video over het onderhoud aan de watergangen in Oosterheem? Klik op de link: https://youtu.be/TFNkfQZDQe4

Deel dit bericht

Meer nieuws van de Vermeulen Groep

Lancering 100% elektrische wals
26 juli 2021

Vermeulen is weer een elektrisch krachtpatser rijker. Afgelopen vrijdag, 23 juli 2021, werd de tweede elektrische wals in Nederland feestelijk gelanceerd.

Werkgestraften dragen bij aan verkeersveiligheid
15 juli 2021

Vandaag werd de samenwerking bekrachtigd tussen Reclassering Nederland, Rijkswaterstaat en integraal wegenonderhoud aannemer de Vermeulen Groep.

Oog voor vliegende buurtbewoners
5 juli 2021

Leerlingen van groep 4B van basisschool Het Noorderlicht uit Oosterheem hebben oog voor de ‘vliegende buurtbewoners’. Op vrijdag 2 juli hingen ze samen met wijkwethouder Ingeborg Ter Laak en met behulp van de Vermeulen Groep, de onderhoudsaannemer in Oosterheem, vogelhuisjes op in de wijk.

Rijvaardigheidstraining Dierenambulance Leiden en regio
1 juli 2021

De chauffeurs van Dierenambulance Leiden en regio krijgen een rijvaardigheidstraining. Bij Vermeulen Groep staat veiligheid hoog in het vaandel. Daarom willen we hier natuurlijk ons steentje aan bijdragen.