Boeiend Bloeiend nu ook op eigen terrein

12 juni 2020

Begin juni heeft de Vermeulen Groep de plantenstrook op het bedrijventerrein aan de Hoogeveenseweg uitgebreid, door de visvijver aan de voorzijde te dempen. Net als bij onze opdrachtgevers vergroten wij met ons ‘Boeiend Bloeiend’ concept de biodiversiteit in de regio.

De bijenpopulatie is de afgelopen twintig jaar snel achteruit gegaan. Dat is een groot probleem, want de wilde bij is samen met andere bestuivende insecten voor 80% verantwoordelijk voor de bestuiving van onze voedselgewassen en planten. Een groot aantal wilde bijensoorten, insecten en vlindersoorten wordt met uitsterven bedreigd. Dit scenario kunnen we omkeren, door deze insecten van voldoende voedsel te voorzien.

In 2017 heeft de Vermeulen Groep in opdracht van de gemeente Zoeterwoude een ‘Boeiend Bloeiend Bedrijventerrein’ gecreëerd in BIZ Grote Polder. Op dit bedrijventerrein, waar onder andere Heineken gevestigd is, zijn diverse soorten vaste planten aangeplant. Destijds heeft de Vermeulen Groep ook op eigen terrein een diversiteit aan vaste planten rond haar kantoor aangeplant. Door het dempen van de visvijver wordt de plantenstrook nu verdubbeld.

Met het uitbreiden van de bloemrijke plantenborder leveren wij graag een positieve bijdrage aan de kwaliteit en kwantiteit van flora en fauna.

Deel dit bericht

Meer nieuws van de Vermeulen Groep

Afdeling Incident Management in actie bij busongeluk
27 november 2020

De afdeling Incident Management is binnen het Prestatiecontact Integraal Onderhoud Zee & Delta van Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor het veiligstellen van de weg bij incidenten. Afgelopen week kwamen zij in actie bij een ongeluk op de A58 met een Connexxionbus.

Onderhoudswerkzaamheden Kleinpolderplein
27 november 2020

Jaarlijks voert de Vermeulen Groep een grote onderhoudsronde uit op het Kleinpolderplein bij de A13/A20, ter hoogte van Rotterdam. Deze maand was het daar weer tijd voor!

Bezoek burgemeester gemeente Zoetermeer
30 oktober 2020

Vrijdag 30 oktober 2020 kwam de nieuwe burgemeester van de gemeente Zoetermeer, Michel Bezuijen, langs in de wijk Oosterheem. Voor een burgemeester is het van belang om haar stad en inwoners goed te leren kennen. Door corona moest deze kennismaking op een andere manier georganiseerd worden. Daarom is er besloten om Michel Bezuijen een fietstocht door de stad te laten maken. Tijdens deze fietstocht maakt hij kennis met de 9 wijken van Zoetermeer, uiteraard allemaal op een andere dag.

Vast Onderhoud Beweegbare Objecten (VOBO), Rijkswaterstaat West Nederland Zuid
20 oktober 2020

De combinatie SHERPA (Hollandia Services, Arcadis, Croon Wolter & Dros) is sinds 2018 voor drie jaar verantwoordelijk voor het in stand houden en monitoren van en informeren over de toestand van het Areaal, met upgrade werkzaamheden gericht op de beweegbare objecten in het beheergebied van Rijkswaterstaat: West Nederland Zuid, district Noord en district Zuid.