De Vermeulen Groep hoofdsponsor van de 42 km Leiden Marathon

De Vermeulen Groep verzorgt al jaren de verkeersomleidingen tijdens de Marathon van Leiden. In eerste instantie als opdrachtnemer, maar de afgelopen jaren als sponsor.

De samenwerking tussen De Marathon van Leiden en de Vermeulen Groep verloopt bijzonder plezierig. Vandaar dat de directie van de Vermeulen Groep niet lang hoefde na te denken toen de vraag kwam om hoofdsponsor te worden. En jawel, van de afstand waar het om draait bij de Marathon van Leiden, de 42 km. Vanaf dit jaar dus de 42 van de Vermeulen Groep!

De Leiden Marathon vindt dit jaar plaats op 18 en 19 mei.

Bekijk voor het programma de website van Leiden Marathon

“We zouden liever de afstand van 45 km willen sponsoren, aangezien we dit jaar op 1 april 2019 ons 45 jarig jubileum hebben gevierd. Maar dit blijkt geen wedstrijdafstand.”

Tijdens de sponsoravond op 1 april werd Zwiep Vermeulen, commercieel directeur bij de Vermeulen Groep persoonlijk gefeliciteerd door Tjeerd Scheffers de voorzitter van de Leiden Marathon.

De Vermeulen Groep is gespecialiseerd in de tijdelijk verkeersmaatregelen tijdens het evenement. Niet alleen door de kennis van het verkeer, maar zeker ook door de wetenschap dat verkeersmanagement een onderdeel is van het totale organisatieproces van een evenement, verloopt de samenwerking bijzonder plezierig. Het toepassen van de verkeersmaatregelen wordt afgestemd op de belangen van de Marathon, maar ook op de belangen van de provincie en de gemeenten waar de looproutes passeren.

Vermeulen Groep – Verkeerstechniek verzorgt de volgende onderdelen voor het evenement.

  • Opzet verkeersmaatregelenplan (input vergunningaanvraag)
  • Parkeerinformatie (bewegwijzering van en naar tijdelijke parkeerplaatsen)
  • Tijdelijke verkeersmaatregelen (zoals afzettingen en omleidingsroutes)
  • Verkeersregelaars

De Vermeulen Groep onderhoudt de contacten met gemeente Leiden, maar ook met de omliggende gemeente zoals Alphen aan de Rijn, Leiderdorp, Zoeterwoude en Kaag en Braassem. Ze kennen de omliggende gemeenten aangezien ze naast hun expertise op het gebied van verkeersmanagement, tevens een zeer veelzijdige aannemer op het gebied van grond-, weg- en waterbouw zijn.

De Vermeulen Groep is dé integraal specialist is in werken in de openbare ruimte. Ze onderhouden (snel)wegen, straten, rioleringen, sloten en openbare verlichting. Ze onderhouden de groenvoorziening. Asfalteren, wegmarkeringen, geleiderail aanbrengen en incident management behoren ook tot de werkzaamheden! Dit alles doen zij voor Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten.

De Leiden Marathon wordt op 26 en 27 mei 2018 voor de 28e keer georganiseerd en is het grootste sportevenement van de brede regio. Voor de komende editie worden meer dan 15.000 deelnemers verwacht. De langste afstand loopt door Leiden en 9 dorpen in het Groene Hart. De afstanden zijn 42, 21, 10, 5 kilometer (nightrun) en de kidsrun. Ook wordt er gewandeld over 42, 21 en 10 kilometer.

Medewerkers van de Vermeulen Groep zijn zelf ook sportief aangelegd. Al een aantal jaren lopen de Vermeulen Groep businessteams mee binnen de diverse afstanden van de Marathon van Leiden. Ook dit jaar verschijnen er weer een aantal businessteams bij de start en tevens hebben zij medewerkers weten te mobiliseren om te gaan wandelen op 26 mei, het nieuwe onderdeel van de Marathon van Leiden.