Gladheidsbestrijding seizoen 2021-2022

29 maart 2022

Het zal niemand verbazen, maar het was een relatief zachte winter met minder strooibewegingen dan voorgaande jaren. Het strooiseizoen loopt op zijn einde. Een mooi moment voor een terugblik op afgelopen winter.

Voor Rijkswaterstaat hebben we acht keer een strooiactie gehad vanaf onze steunpunten in Delft, Ridderkerk, Hellevoetsluis, Numansdorp en Havenbedrijf Rotterdam. Tijdens deze acties hebben we ongeveer 180km aan rijkswegen gestrooid met 1.200 ton zout.

Voor de Provincie Zuid-Holland hebben we tien keer een strooiactie gehad vanaf onze steunpunten in Delft en Leiden. Tijdens deze acties hebben we ongeveer 120km aan provinciale wegen gestrooid met 300 ton zout.

Daarnaast zijn we ook nog in actie gekomen voor de gemeentes Leidschendam-Voorburg (zes keer) en Pijnacker-Nootdorp (vijf keer). Hier hebben we in totaal 80 ton zout gestrooid.

We zien het aantal strooiacties in een seizoen wat teruglopen. Het afgelopen winterseizoen staat bij ons in de top vijf van winters met de minste strooiacties. Opvallend is dat de overige vier zachte winters ook allemaal in de afgelopen 10 jaar hebben plaatsgevonden. Daar waar de strooiacties 20 jaar geleden zo’n 25-30 keer per jaar plaatsvonden, mogen we de afgelopen 10 jaar blij zijn met 15 strooiacties per jaar.

Het klimaat is aan het veranderen, maar ook dat brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Hopelijk zijn we nog niet af van de winters met meer dan 15 strooiacties per seizoen!

Deel dit bericht

Meer nieuws van de Vermeulen Groep

Maaiwerkzaamheden in de Nieuwe Driemanspolder
22 september 2022

Voor Gemeente Zoetermeer en Gemeente Leidschendam-Voorburg maait de Vermeulen Groep het gras in natuur- en recreatiegebied; De Nieuwe Driemanspolder. Op basis van het ecologisch beheerplan wordt de maaiplanning opgesteld en uitgevoerd.

Hybride samenwerking MBO-Rijnland  
12 september 2022

De Vermeulen Academy werkt nauw samen met het MBO-Rijnland. Vanuit deze samenwerking heeft een groep studenten van de studie Marketing en Communicatie een onderzoek voor de afdeling HR uitgevoerd.

Bioblitz Nieuwe Driemanspolder
30 augustus 2022

Doe je ook mee aan de Bioblitz in de Nieuwe Driemanspolder op vrijdag 16 september? Op deze dag gaan we de biodiversiteit in dit natuur- en recreatiegebied zoveel mogelijk in kaart brengen. Omdat het gebied pas enkele jaren geleden aangelegd is, valt er namelijk nog heel veel te ontdekken!

Werkzaamheden gemeente Teylingen
9 augustus 2022

In Warmond wordt de openbare ruimte gelegen aan de Sweilandstraat en Herenweg heringericht. De huidige situatie voldoet niet meer aan de eisen en behoeften van de gemeente en haar inwoners.