Groot Variabel Asfaltonderhoud A4 in opdracht van Rijkswaterstaat

Wat en enorme prestatie is er afgelopen weekend neergezet tijdens het Groot Variabel Onderhoud (GVO) op de A4 bij Ypenburg. In het weekend van 3 t/m 6 mei heeft de Vermeulen Groep in samenwerking met haar operationele partners Mourik, Brabotech Aannemingsbedrijf B.V.,  Infra-Techniek B.V., Gebroeders Jansen B.V.,  Duozaag B.V., Transportbedrijf G. de Bruyn B.V. en de Brink Groep ruim 7.500 ton asfalt, 17 km belijning, geleiderail en diverse voegen vervangen. Er werden vier grote frezen en vier asfalteermachines ingezet. Uniek was ook de inzet van de dubbel-laags asfaltmachine van Jansen van 15 meter breed. Dit was nog niet eerder vertoond in Nederland. Verder hebben er meer dan honderd vrachtauto’s gereden voor de afvoer van freesasfalt en aanvoer van asfalt. Een logistieke uitdaging met veel inzet van eigen materieel en mensen.

Rijkswaterstaat was zeer tevreden over de verloop van de werkzaamheden.

Aankomend weekend vanaf vrijdag 10 mei om 22:00 uur starten de werkzaamheden op de A4 bij Ypenburg vanaf de andere kant. De werkzaamheden maken deel uit van het GVO-contract.

Het GVO-contract beslaat het hoofdwegennet in Zuid-Holland en werd door Rijkswaterstaat via de Best Value -methode in 2019 aan de Vermeulen Groep gegund.

Het groot variabel onderhoud 2019 bestaat uit de volgende werkzaamheden:

  • 14 slots (volledige weekend-afsluitingen van de rijkswegen)
  • 31 km asfalt (baanbreed) vervangen
  • Diverse maatregelen aan kunstwerken (vervangen voegen, betonreparatie)