Hybride samenwerking MBO-Rijnland  

12 september 2022

De Vermeulen Academy werkt nauw samen met het MBO-Rijnland met als doel de studenten en mogelijk toekomstige collega’s enthousiast te maken voor de infrasector en specifiek voor de Vermeulen Groep. Vanuit deze samenwerking heeft een groep studenten van de studie Marketing en Communicatie een onderzoek voor de afdeling HR uitgevoerd. De volgende vraag stond hierbij centraal: hoe vinden leerlingen in de techniek hun toekomstige baan en wat spreekt hen aan in de arbeidsmarktcommunicatie?

Een deel van de studenten heeft een enquête afgenomen onder 22 technische studenten van het MBO-Rijnland. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat leerlingen zoeken naar een baan via vacaturesites en sociale media. Een aantal leerlingen geeft aan dat zij hun stageplek vinden door openbedrijvendagen te bezoeken.

Een deel van de studenten heeft een onderzoek gedaan naar de arbeidsmarktcommunicatie van Vermeulen Groep. Hoe ziet de website en de vacaturesite eruit, welke informatie wordt gedeeld via welke sociale media. Uit het onderzoek kwam o.a. naar voren dat Vermeulen Groep jongeren meer aanspreekt met korte eenvoudige teksten met een kleurrijke lay-out en door middel van foto’s en filmpjes. Jongeren willen vooral weten hoe het is om bij Vermeulen Groep te werken en een beeld krijgen van de inhoud van het werk. Filmpjes van de werkzaamheden en interviews met enthousiaste collega’s kunnen hieraan een bijdrage leveren. Een tip was om jonge collega’s wekelijks een filmpje te laten delen op Tik Tok. In dit kader heeft één groepje een nieuwe landingspagina ‘werkenbijvermeulengroep’ ontwikkeld en ander groepje een filmpje gemaakt om te laten zien hoe leuk het is om bij Vermeulen Groep te werken.

Ten slotte heeft een deel van de studenten een plan van aanpak/draaiboek opgesteld voor een open dag die Vermeulen Groep voor leerlingen kan organiseren om ze kennis te laten maken met het bedrijf en de werkzaamheden.

Uit de onderzoeken en presentaties zijn creatieve ideeën en leuke tips naar voren gekomen die we in de praktijk kunnen toepassen. Wij willen het MBO Rijnland en de studenten hiervoor hartelijk bedanken!

Deel dit bericht

Meer nieuws van de Vermeulen Groep

Bezoek Sterk Techniekonderwijs (STO)
21 november 2022

Op 16 november jl. heeft de Vermeulen Groep een bezoek gehad van een groep leerlingen vanuit het Sterk Techniekonderwijs Zoetermeer, om zo de leerlingen kennis te laten maken met ons technische beroep.

De Circulaire Toekomst
4 november 2022

Door ons Groene Hart Waterstof-project zijn er veel deuren geopend naar een circulaire toekomst voor de Vermeulen Groep. Waar we op dit moment nog rondrijden op tractoren en vrachtwagens op diesel en deels al elektrisch, is het onze droom én ons doel om over een aantal jaar deze machines te vervangen door op waterstof aangedreven voertuigen en meer elektrische vervoersmiddelen.  

Vermeulen Groep verlengt contract markeringen met aantal gemeenten
18 oktober 2022

Kwalitatief goede en zichtbare wegmarkering draagt bij aan een veiligere omgeving voor de weggebruikers. Voor de gemeenten Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en Leiden onderhoudt de Vermeulen Groep al enkele jaren de wegmarkeringen.

Het Groene Hart Waterstof-project laat er geen gras over groeien!
11 oktober 2022

Vandaag is de officiële opening van de pilot voor het Groene Hart Waterstof-project. Burgemeester van Alphen a/d Rijn – mevrouw Liesbeth Spies – heeft vandaag de machine symbolisch mogen starten.