Maaiwerkzaamheden in de Nieuwe Driemanspolder

22 september 2022

In opdracht van Gemeente Zoetermeer en Gemeente Leidschendam-Voorburg maait de Vermeulen Groep het gras in het natuur- en recreatiegebied; De Nieuwe Driemanspolder. Op basis van het ecologisch beheerplan wordt de maaiplanning opgesteld en uitgevoerd. Hier horen ook de eilanden van het gebied bij.

Het maaien van deze eilanden stond begin juni op de planning, maar uit de flora- en fauna scan bleek dat er broedende vogels in het gebied zaten. Daarom heeft de Vermeulen Groep de maaiwerkzaamheden opgeschoven naar begin deze week. Uit de tweede scan bleek dat er nu geen broedende vogels meer in het gebied zaten en dat de werkzaamheden dus van start konden gaan.

Het maaien van de eilanden kan niet worden gedaan met onze reguliere machine. Er moet namelijk worden overgevaren. Daarom zijn onze medewerkers met de boot en klein materieel overgevaren om de eilanden van 5600m2 en 6000m2 te maaien. Na het maaien en opruimen, is het gras naar het vasteland overgevaren, waarna een tractor met kipper het maaisel af kan voeren. Mooi en specialistisch werk met hoge kwaliteit uit mogen voeren is een feest!

Deel dit bericht

Meer nieuws van de Vermeulen Groep

Bezoek Sterk Techniekonderwijs (STO)
21 november 2022

Op 16 november jl. heeft de Vermeulen Groep een bezoek gehad van een groep leerlingen vanuit het Sterk Techniekonderwijs Zoetermeer, om zo de leerlingen kennis te laten maken met ons technische beroep.

De Circulaire Toekomst
4 november 2022

Door ons Groene Hart Waterstof-project zijn er veel deuren geopend naar een circulaire toekomst voor de Vermeulen Groep. Waar we op dit moment nog rondrijden op tractoren en vrachtwagens op diesel en deels al elektrisch, is het onze droom én ons doel om over een aantal jaar deze machines te vervangen door op waterstof aangedreven voertuigen en meer elektrische vervoersmiddelen.  

Vermeulen Groep verlengt contract markeringen met aantal gemeenten
18 oktober 2022

Kwalitatief goede en zichtbare wegmarkering draagt bij aan een veiligere omgeving voor de weggebruikers. Voor de gemeenten Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en Leiden onderhoudt de Vermeulen Groep al enkele jaren de wegmarkeringen.

Het Groene Hart Waterstof-project laat er geen gras over groeien!
11 oktober 2022

Vandaag is de officiële opening van de pilot voor het Groene Hart Waterstof-project. Burgemeester van Alphen a/d Rijn – mevrouw Liesbeth Spies – heeft vandaag de machine symbolisch mogen starten.