Meer noten op onze zang!

14 februari 2020

Koolmezen blijken liefhebbers te zijn van het eten van de eikenprocessierupsen. De Vermeulen Groep heeft het idee opgevat om een proef uit te zetten in de wijk Oosterheem ter bestrijding van de eikenprocessierups.

Ipse de Bruggen (gehandicapten zorg) heeft in samenwerking met de Vermeulen Groep dertig vogelhuisjes gemaakt voor de (kool)mezen. Deze vogelhuisjes zullen op drie locaties in Oosterheem (Thomas Morelaan, Tigrisstroom en Tobias Asserlaan) worden opgehangen. Op deze locaties zijn in 2019 de zwaarste aantastingen van de eikenprocessierups waargenomen.

Er zijn aanwijzingen dat koolmezen, pimpelmezen en diverse andere vogels zich te goed doen aan zowel jonge als volwassen eikenprocessierupsen. Jonge rupsen bezitten al wel haren maar nog niet de beruchte brandharen. Er wordt bekeken of de mezen een bijdrage kunnen leveren in de reductie van de eikenprocessierupsen, zelfs in een fase waar ze al brandharen hebben.

De Vermeulen Groep gaat dit uittesten binnen de wijk Oosterheem in de gemeente Zoetermeer

Een leuke bijkomstigheid is dat (kool)mezen ook nog eens een vrolijk nootje kunnen zingen.

Op vrijdag 14 februari om 9:00 uur heeft Arie Cees de Jonge, Manager Stadsbeheer ter vervanging van wethouder Jacobien Groeneveld van de gemeente Zoetermeer, met medewerking van cliënten van Ipse de Bruggen en de Vermeulen Groep de eerste vogelhuisjes in de Thomas Moorelaan geplaatst.

Vermeulen Groep
Vermeulen Groep
Vermeulen Groep
Vermeulen Groep
Vermeulen Groep
Vermeulen Groep
Vermeulen Groep
Vermeulen Groep
Vermeulen Groep

Deel dit bericht

Meer nieuws van de Vermeulen Groep

Bestrijden Watercrassula Oosterheem
3 juli 2020

In de wijk Oosterheem van de gemeente Zoetermeer, heeft het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard op een aantal plekken (over)last van Watercrassula. Het van oorsprong Australische plantje groeit zo snel, dat het andere water- en oeverplanten dreigt te verstikken.

Boeiend Bloeiend nu ook op eigen terrein
12 juni 2020

Begin juni heeft de Vermeulen Groep de plantenstrook op het bedrijventerrein aan de Hoogeveenseweg uitgebreid, door de visvijver aan de voorzijde te dempen. Net als bij onze opdrachtgevers vergroten wij met ons ‘Boeiend Bloeiend’ concept de biodiversiteit in de regio.

Jumping Green in Oosterheem
25 mei 2020

Springend Groen? Nee, het groen zelf laten we niet springen, maar we zorgen ervoor dat bijen en andere insecten zoveel mogelijk over kunnen springen.

Gunning contract calamiteitenbestrijding Zeeland
24 april 2020

Op 1 april is de Vermeulen Groep gestart met de calamiteitenbestrijding voor Waterschap Scheldestromen en de Provincie Zeeland.