Opening kruispunt Gooweg – Van de Mortelstraat Noordwijk

14 april 2022

Gisteren, 13 april, was het eindelijk zo ver: de opening van het kruispunt Gooweg – Van de Mortelstraat door wethouders Roberto ter Hark en Theo Alkemade. De oorspronkelijke opening stond gepland voor 6 april, maar het slechte weer heeft roet in het eten gegooid.

We hebben het kruispunt opnieuw geasfalteerd en voorzien van verse belijning. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van Thermoplast. Dit is een sterk en duurzaam materiaal, waarbij de markeringen tot wel 7 jaar mee kunnen gaan. Dit is vooral een voordeel bij wegen die intensief bereden worden. Thermoplast reflecteert en is dus goed zichtbaar in het donker en bij verschillende weersomstandigheden.

Daarnaast zijn nieuwe portalen en slimme verkeerslichten geplaatst. Waarom slim? Door het plaatsen van sensoren, zal het stoplicht voor fietsers langer op groen blijven staan bij drukte of regen. De hele Verkeers Regel Installatie (VRI) is vernieuwd. Zo kan er makkelijk ingespeeld worden op verschillende scenario’s, zoals bij drukke (strand)dagen en evenementen en kan er prioriteit worden gegeven aan de bus. Ook de bekabeling onder het wegdek, de openbare verlichting en de bewegwijzering is vernieuwd. Zo kan dit kruispunt weer jaren mee.

Aanwezige vanuit de Vermeulen Groep was Ruud Menick. “Helaas hebben we te maken gehad met bizarre weersomstandingheden. Van heerlijk lenteweer naar sneeuw en hagel. Dit laatste heeft helaas geleid tot wat vertraging, maar het resultaat mag er zeker zijn. Het was een prachtig project waarbij alle disciplines van Vermeulen Groep samenkwamen. GWW (Grond-, weg- en waterbouw), Asfalt, Markeringen, Elektro & Mechanica en Verkeerstechniek”.

Overzichtsfoto door Dolf Roodenburg

Deel dit bericht

Meer nieuws van de Vermeulen Groep

Maaiwerkzaamheden in de Nieuwe Driemanspolder
22 september 2022

Voor Gemeente Zoetermeer en Gemeente Leidschendam-Voorburg maait de Vermeulen Groep het gras in natuur- en recreatiegebied; De Nieuwe Driemanspolder. Op basis van het ecologisch beheerplan wordt de maaiplanning opgesteld en uitgevoerd.

Hybride samenwerking MBO-Rijnland  
12 september 2022

De Vermeulen Academy werkt nauw samen met het MBO-Rijnland. Vanuit deze samenwerking heeft een groep studenten van de studie Marketing en Communicatie een onderzoek voor de afdeling HR uitgevoerd.

Bioblitz Nieuwe Driemanspolder
30 augustus 2022

Doe je ook mee aan de Bioblitz in de Nieuwe Driemanspolder op vrijdag 16 september? Op deze dag gaan we de biodiversiteit in dit natuur- en recreatiegebied zoveel mogelijk in kaart brengen. Omdat het gebied pas enkele jaren geleden aangelegd is, valt er namelijk nog heel veel te ontdekken!

Werkzaamheden gemeente Teylingen
9 augustus 2022

In Warmond wordt de openbare ruimte gelegen aan de Sweilandstraat en Herenweg heringericht. De huidige situatie voldoet niet meer aan de eisen en behoeften van de gemeente en haar inwoners.