Al sinds 1974 een begrip

De Vermeulen Groep. Ooit begonnen als een klein aannemingsbedrijf. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van onderhoud van de infrastructuur binnen de openbare buitenruimte. Met meer dan 250 medewerkers en meer dan 1500 materieelstukken hebben wij maar een doel: kwaliteit leveren.

Onze grootste opdrachtgever is Rijkswaterstaat, maar de Vermeulen Groep werkt ook in opdracht van provincies, gemeentes en waterschappen.

Missie
Onze missie is het beheren en duurzaam onderhouden van het wegennet. Wij zijn voor opdrachtgevers een betrouwbare partner die hen ontzorgt in het veilig, duurzaam en kwalitatief goed onderhouden van het areaal en de assets. Wij zijn voor onze medewerkers een goede werkgever die ruimte geeft voor (de ontwikkeling van) kwaliteit. Onze medewerkers worden gezien als het grootste kapitaal van de organisatie en weerspiegelen de kernwaarden van de organisatie in hun ambassadeurschap.

Visie
Het is de visie van de Vermeulen Groep om een zes-sterren infra-aannemer te worden. Dit houdt voor de Vermeulen Groep in; het hebben van een onderscheidende kwaliteit, het hebben van een hoge kennisgraad en duurzame initiatieven, alle facetten zelf in huis hebben om projecten volledig te managen en het functioneren met een uitgebreid kwaliteitsmanagementsysteem.

Sinds 1974
Oprichter Albert Vermeulen is in 1974 begonnen met groenonderhoud in de gemeente Benthuizen. Wat Albert al snel doorhad, is dat je flexibel moet zijn en moet willen inspelen op de wensen van opdrachtgevers. “En zoek je financiële zekerheid, dan maak je daar meer kans op als hoofdaannemer dan als onderaannemer”, vertelt hij. Onderhoudswerk aan de A4 was de eerste klus die hij als onderaannemer aannam. “Ik kwam er snel achter dat die rol mij niet lag en besloot toen dat ik beter hoofdaannemer kon zijn”, lacht hij. Die kans kwam in 1975 toen het aannemingsbedrijf onderhoudswerk langs de A12 mocht doen. Daarna ging het hard. De Vermeulen Groep ontwikkelde zich al snel tot een multidisciplinair bedrijf dat actief is in de grond,- weg- en waterbouw, groenaanleg en –onderhoud, geleiderail, verkeerstechnische werken, markeringen, asfalt, gladheidbestrijding, transport en elektro en mechanica.

Volgens Albert is het succes te danken aan de kwaliteit die hij levert en het deugdelijke materieel en materiaal waarmee gewerkt wordt. Maar zijn grootste trots is zijn personeel: “Dat we in al die jaren een organisatie hebben opgebouwd met loyale werknemers die trouw zijn en blijven, dat vind ik het meest bijzonder”.

Bekijk onze bedrijfsfilm-animatie om een goed beeld te krijgen van onze activiteiten

aan de Vermeulen Groep gelieerde bedrijven