Incident Management

Bruggen koelen voor Rijkswaterstaat tijdens hittegolf

Begin augustus kreeg de Vermeulen Groep van Rijkswaterstaat de opdracht om, in verband met het hitteprotocol, twee bruggen te koelen. Gedurende de hittegolf van ruim een week hebben wij de Spijkenisse brug en de oude verkeersbrug tussen Dordrecht en Zwijndrecht gekoeld.

Stalen brugonderdelen zetten door de hoge temperaturen uit, waardoor bruggen niet meer goed open en dicht gaan. Om dat te voorkomen worden enkele bruggen gekoeld door water over het wegdek te laten lopen. Per brug hebben wij meerdere hogedruk pompen geplaats met een capaciteit van 1300 m3 om het water omhoog naar het wegdek te kunnen pompen. Over de lengte van de brug zijn slangen neergelegd voor de water aanvoer. Daarnaast hebben we, voor de veiligheid van de weggebruikers, loopbruggen neergelegd, waarschuwingsborden op het fietspad en de rijbaan geplaatst, schermen neergezet tegen het opspattende water en verkeersregelaars ingezet.
Ook hebben wij voor Rijkswaterstaat op drie bruggen twee keer per dag, vijf dagen lang, de temperatuur van het wegdek en de naad van de klep gemeten. Dit deden wij om de uitzetting van de klep te meten, zodat de brug niet vast komt te zitten. Het ging om de van Brienenoordbrug, de Giessenbrug en de brug over de oude Rijn.
Woensdag 26 augustus vond de evaluatie plaats met Rijkswaterstaat. Onze inzet werd zeer gewaardeerd door zowel de minister als Rijkswaterstaat zelf. Wij hebben direct op de adhoc situatie in kunnen springen en zijn opgeschaald wanneer dit nodig was. De Vermeulen Groep stond met een heel team dag en nacht paraat voor de inzet bij het hitteprotocol.

Deel dit project

Meer projecten

Integraal onderhoud Zee & Delta
>
Integraal onderhoud West Nederland Zuid
>
Reconstructie Verlengde Beeklaan Noordwijk
>
LVO (Levens Verlengend Onderhoud) Noord-Brabant
>