Infra

Fase 5 reconstructie Boerenburg

De wijk Boerenburg in Noordwijk heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan. De wijk die voor het overgrote deel is ontwikkeld in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw, was dringend aan renovatie toe. Daarom wordt deze wijk al vanaf 2014 stevig onderhanden genomen.
Vanaf eind 2019 voert de Vermeulen Groep fase 5 van de reconstructie van de wijk uit. Het betreft het gebied in de driehoek Duinwetering, van de Mortelstraat en de Abraham Rademakersstraat. De werkzaamheden bestaan uit de complete vervanging van het rioolstelsel, het aanleggen van een gescheiden rioolstelsel, nieuw aan te leggen groen, een nieuwe inrichting van de wegen en de straten en het bouwrijp maken van het gebied voor woningbouw.
De Duinweg is compleet gerenoveerd. Het betonnen hoofdriool met een diameter van 600 mm met bijbehorende putten zijn vervangen. Tevens is er een regenwaterriool gelegd en zijn de huisaansluitingen vervangen. De weg is voorzien van een nieuwe fundering, geasfalteerd en er is belijning en markering aangebracht. In de overige straten binnen de fase wordt de riolering op dezelfde wijze vervangen. De afwerking bestaat uit een nieuwe inrichting van de bestrating en plantsoenen.Het terrein van de voormalige Northgo-sporthal was ingericht als parkeerterrein. Dit terrein is tevens voorzien van riolering voor de toekomstige woningbouw. Tot die tijd is het terrein tijdelijk weer bestraat met behulp van een automatische bestratingsmachine met de bestaande betonnen straatklinkers.

De werkzaamheden zijn rond 1 september 2020 gereed.

Vermeulen Groep
Vermeulen Groep
Vermeulen Groep
Vermeulen Groep
Vermeulen Groep
Vermeulen Groep

Deel dit project

Meer projecten

Integraal onderhoud Zee & Delta
>
Integraal onderhoud West Nederland Zuid
>
Reconstructie Verlengde Beeklaan Noordwijk
>
LVO (Levens Verlengend Onderhoud) Noord-Brabant
>