Gladheidsbestrijding

Vlootschouwen

De afgelopen en tijd zijn we druk bezig geweest met het organiseren en uitvoeren van vlootschouwen. Tijdens een vlootschouw worden alle strooiauto’s en sneeuwploegen gecontroleerd. Er wordt gekeken of de strooiers en de ploegen goed functioneren en of de voertuigen van Vermeulen geschikt zijn om met het materieel van o.a. Rijkswaterstaat te kunnen werken. Ook de bestuurders worden gecheckt, iedere chauffeur die tijdens het strooiseizoen wordt ingezet moet een opleiding voor het uitvoeren van de gladheidbestrijding hebben gehad. Als er wijzigingen zijn aan het wegennet worden tijdens de vlootschouw ook de strooiroutes gereden.

In verband met corona verloopt een vlootschouw dit jaar even anders dan anders. We moeten namelijk werken volgens door Rijkswaterstaat opgestelde regels voor gladheidsbestrijding met daarbij extra aandacht voor corona om besmettingen te voorkomen. Tijdens een vlootschouw is het bedrijf dat voor de opdrachtgever het onderhoud aan de strooimachines uitvoert aanwezig om eventuele reparaties en afstellingen aan de strooimachines uit te voeren. Vanwege corona wordt de vlootschouw uitgevoerd in meerdere shifts om ervoor te zorgen dat het aantal medewerkers op de uitvoeringslocatie is zo klein mogelijk is. Afhankelijk van het aantal voertuigen kunnen er per dag zo’n 7 shifts van een uur plaatsvinden van ongeveer 6 á 7 auto’s per uur.

We organiseren vlootschouwen voor verschillende opdrachtgevers op meerdere locaties in Zuid-Holland. In Delft, Hellevoetsluis (één vlootschouw voor Rijkswaterstaat en één voor het Havenbedrijf Rotterdam), Numansdorp en Ridderkerk worden de vlootschouwen voor Rijkswaterstaat uitgevoerd. Daarnaast organiseren we de vlootschouwen voor de provincie Zuid-Holland op de steunpunten Katwijk, Leiden en Delfgauw en voor de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Leidschendam-Voorburg. Als alle vlootschouwen gereed zijn staan we weer klaar voor het nieuwe strooiseizoen dat loopt van 1 oktober tot en met 30 april.

Deel dit project

Meer projecten

Integraal onderhoud Zee & Delta
>
Integraal onderhoud West Nederland Zuid
>
Reconstructie Verlengde Beeklaan Noordwijk
>
LVO (Levens Verlengend Onderhoud) Noord-Brabant
>