Groenvoorziening

Wijkonderhoud Oosterheem, Gemeente Zoetermeer

Hier kunt u, als bewoner, informatie vinden over het onderhoud van de wijk Oosterheem. Vermeulen Groep voert het integraal onderhoud uit, in opdracht van gemeente Zoetermeer en het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard.

Integraal onderhoud, wat houd dat in?

Integraal onderhoud houdt in dat we onder andere verantwoordelijk zijn voor het ledigen van afvalbakken, het herstellen van het straatwerk waar nodig en het ledigen van de straatkolken. We maaien de gazons, bermen, verwijderen onkruid en snoeien bomen en beplanting. Voor het hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard voeren we het onderhoud aan de oevers en watergangen uit. Wanneer er een melding is gemaakt van bijvoorbeeld een scheefstaande paal gaan we op pad om dit op te lossen. Tot slot ondersteunen we de bewoners bij het aanleggen van adoptiegroen.

Biodiversiteit

Onze werkzaamheden voeren wij uit met oog voor de biodiversiteit. Zo maaien wij de trapvelden en bermen volgens de ‘Jumping Green’ methode om de leefomgeving van de bijen en vlinders te beschermen en waar mogelijk te verbeteren.

Bewonersparticipatie

Zou u het leuk vinden om een zelf ontworpen stuk groen te onderhouden? Wij ondersteunen bewoners bij het realiseren van Adoptiegroen. Bent u geïnteresseerd of heeft u een goed idee voor uw buurtgroen? Wij helpen u graag verder! Kijk hier voor meer informatie over adoptiegroen.

Melding doen

Wilt u een melding maken van bijvoorbeeld een scheve paal, loopt een kolk niet door of is een stuk gazon nog niet gemaaid? Maak er melding van!

Belevingsmonitor

Wat vindt u van het groen in uw buurt? Wij horen graag uw mening over het wijkonderhoud en willen u dan ook vragen om deze enquête in te vullen. Het invullen van deze enquête duurt ongeveer 3 minuten.

Meer informatie

Op de hoogte blijven van gemeentenieuws? U kunt zich hier aan voor de nieuwsbrief van Gemeente Zoetermeer.

Bekijk hier het Geoportal Zoetermeer.

Bekijk hier de bewonersnieuwsbrief nr. 16 van augustus.

Informatie over wonen aan het water vindt u hier: wonen aan het water.

Van 18 t/m 27 juni was het de week van de invasieve exoten. Dit zijn fauna en flora die van origine niet uit Nederland komen, maar door toedoen van de mens in Nederland terecht zijn gekomen. De bedreiging bestaat dat de invasieve exoten het te goed doen in de Hollandse bodem en/of water. Hierbij worden de bestaande inheemse soorten verdrongen. Daarnaast zorgen de exoten voor veel overlast en/of schade aan de Nederlandse natuur. Dit heeft ernstige gevolgen voor de biodiversiteit. Kijk hier wat u kunt doen tegen deze invasieve exoten!

Benieuw naar meer van De Vermeulen groep in Oosterheem?
Volg ons op twitter

Of volg ons op Facebook

Vermeulen Groep
Onderhoud oosterheem
Groen

Deel dit project

Meer projecten

Nieuwe Driemanspolder
>
Vast Onderhoud Beweegbare Objecten (VOBO), Rijkswaterstaat West Nederland Zuid
>
Integraal Onderhoud Oosterheem, gemeente Zoetermeer
>