SROI

SROI   

Social return on investment (SROI); Voor de Vermeulen Groep is SROI al lang geen bijzaak meer, maar geïntegreerd binnen onze structuur en cultuur. Bij onze contracten proberen we daar waar wij kunnen medewerkers die onder het SROI beleid vallen te plaatsen.

De Vermeulen Groep beschikt over twee certificaten op het gebied van SROI.

  • PSO ladder Trede 3
  • SEBO keurmerk

De Vermeulen Groep voldoet bovengemiddeld aan de landelijke norm op het gebied van sociaal ondernemen. De Vermeulen Groep heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO, het landelijke keurmerk voor inclusief werkgeverschap. De onafhankelijke toetsing door KIWA Nederland BV heeft aangetoond dat De Vermeulen Groep op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. De organisatie levert daarmee op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

In 2016 ontving De Vermeulen Groep al het SEBO keurmerk van de gemeente Zoetermeer, Dit is een gemeentelijk keurmerk voor bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De Vermeulen Groep doet dit niet alleen binnen de gemeente Zoetermeer, maar voor bijna al haar opdrachtgevers, reden waarom het bedrijf zich sterk heeft gemaakt om landelijke erkenning te verkrijgen in de vorm van het nu behaalde certificaat voor PSO-Trede 3.

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtnemers om sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties.