Tekenen contract GVO Rijkswaterstaat WNZ 2019

17 januari 2019

Vermeulen Groep wint het Groot Variabel Onderhoud (GVO) voor het hoofdwegennet West-Nederland Zuid. Het contract tussen de Vermeulen Groep en Rijkswaterstaat werd getekend op de InfraTech 2019 op de stand van Bouwend Nederland.

De contracten zijn ondertekend door Albert Vermeulen (directeur Vermeulen Groep) en Adri de Groot (portfoliomanager Rijkswaterstaat PPO)​. Het GVO-contract werd door Rijkswaterstaat via de Best Value -methode aanbesteedt. Daarbij krijgt de opdrachtnemer meer ruimte om een project naar eigen inzicht uit te voeren dan bij andere contractvormen.

Het groot variabel onderhoud 2019 bestaat uit de volgende werkzaamheden:

  • 14 slots (volledige weekend-afsluitingen van de rijkswegen)
  • 31 km asfalt (baanbreed) vervangen
  • Diverse maatregelen aan kunstwerken (vervangen voegen, betonreparatie)

Het wegennet heeft periodiek onderhoud nodig. Deze werkzaamheden vallen onder het GVO West-Nederland en vinden plaats in de provincie Zuid-Holland.

De werkzaamheden van het GVO duren relatief kort en zijn in totale omvang kleiner dan reconstructies en de aanleg van nieuwe wegen. De vele kleinere projecten maken het GVO tot één van de grootste projecten van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid.

De Vermeulen Groep is tevens verantwoordelijk voor nog twee onderhoudscontracten van Rijkswaterstaat:

  • Integraal Onderhoud West Nederland Zuid, district Noord
  • Integraal Onderhoud Zee & Delta.
Vermeulen Groep
Vermeulen Groep
Vermeulen Groep

Deel dit bericht

Meer nieuws van de Vermeulen Groep

Gunning contract calamiteitenbestrijding Zeeland
24 april 2020

Op 1 april is de Vermeulen Groep gestart met de calamiteitenbestrijding voor Waterschap Scheldestromen en de Provincie Zeeland.

Voor verkeersveiligheid bomen langs A20 verwijderd
6 april 2020

Populieren langs de rijksweg A20 zijn verwijderd omdat zij een gevaar vormen voor het verkeer. Het gaat om de bomen aan de zuidzijde van de A20 tussen Maasdijk en Maassluis.

Bordenwissel in opdracht van Rijkswaterstaat
26 maart 2020

In opdracht van Rijkswaterstaat heeft de Vermeulen Groep in het weekend van 14 en 15 maart 2020, de snelheidsborden langs de snelwegen vervangen ten behoeve van het verlagen van de maximum snelheid op de Nederlandse wegen.

Vermeulen Groep plaatst barriers in België
27 februari 2020

De Vermeulen Groep plaatst in opdracht van Siemes regelmatig mobiele barriers (tijdelijke vangrail) op de Belgische snelwegen.