Van gras naar waterstof

15 februari 2021

Op maandag 15 februari 2021 was onze commercieel directeur Zwiep Vermeulen op uitnodiging te gast bij de VOA-XL (grote bedrijven van ondernemersvereniging gemeente Alphen aan den Rijn) in de Green Deal talkshow.

41 XL bedrijven, werden in de “spotlights” gezet, omdat zij de oproep van de Dutch Sustainable Growth Coalition hebben ondertekend. Hiermee roepen zij de overheid op om duurzaamheid centraal te stellen bij de herstelplannen. We moeten nú werk maken van duurzaamheid. Omdat we alle hands aan dek nodig hebben om de SDG’s te halen, probeert de VOA heel ondernemend Alphen te inspireren. Vandaar naast de ondertekening van de Green Deal, het organiseren van deze talkshow.

Zwiep ging in gesprek met Jan Peter Balkenende (voorzitter van DSGC – Dutch Sustainable Growth Coalition) en Liesbeth Spies (burgemeester Alphen aan den Rijn) over een duurzame innovatie die de Vermeulen Groep in samenwerking met Nettenergy www.nettenergy.com in de markt zet onder de naam GH2 (Groene Hart Waterstof).

GH2 presenteert een duurzame innovatieve oplossing om gras en snoeihout in te zetten als grondstof. Daarmee geeft zij invulling aan circulariteit. Met de nieuwe oplossing wordt het lokale organische afval, bermgras en snoeihout, via een vergassingsmethode van Nettenergy omgezet naar groene elektriciteit, biochar en later ook waterstof. Dit kan dan in verschillende sectoren worden ingezet: de landbouwsector, de industriesector, de energiesector, de mobiliteitssector en in de sector gebouwde omgeving.
De oplossing van GH2 biedt verschillende voordelen: groene waterstof vormt een onmisbare schakel in de toekomstige energie- en grondstoffenvoorziening; onnodig transport wordt vermeden; de technologie is schaalbaar; er hoeven geen windmolens geplaatst te worden. Biochar verbetert de bodem en slaat CO2 langdurig op, en is een grondstof voor de circulaire economie. Bekijk de GH2 animatiefilm
Zo draagt GH2 bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Europese Green Deal.

Deel dit bericht

Meer nieuws van de Vermeulen Groep

Lancering 100% elektrische wals
26 juli 2021

Vermeulen is weer een elektrisch krachtpatser rijker. Afgelopen vrijdag, 23 juli 2021, werd de tweede elektrische wals in Nederland feestelijk gelanceerd.

Werkgestraften dragen bij aan verkeersveiligheid
15 juli 2021

Vandaag werd de samenwerking bekrachtigd tussen Reclassering Nederland, Rijkswaterstaat en integraal wegenonderhoud aannemer de Vermeulen Groep.

Oog voor vliegende buurtbewoners
5 juli 2021

Leerlingen van groep 4B van basisschool Het Noorderlicht uit Oosterheem hebben oog voor de ‘vliegende buurtbewoners’. Op vrijdag 2 juli hingen ze samen met wijkwethouder Ingeborg Ter Laak en met behulp van de Vermeulen Groep, de onderhoudsaannemer in Oosterheem, vogelhuisjes op in de wijk.

Rijvaardigheidstraining Dierenambulance Leiden en regio
1 juli 2021

De chauffeurs van Dierenambulance Leiden en regio krijgen een rijvaardigheidstraining. Bij Vermeulen Groep staat veiligheid hoog in het vaandel. Daarom willen we hier natuurlijk ons steentje aan bijdragen.