Van gras naar waterstof

15 februari 2021

Op maandag 15 februari 2021 was onze commercieel directeur Zwiep Vermeulen op uitnodiging te gast bij de VOA-XL (grote bedrijven van ondernemersvereniging gemeente Alphen aan den Rijn) in de Green Deal talkshow.

41 XL bedrijven, werden in de “spotlights” gezet, omdat zij de oproep van de Dutch Sustainable Growth Coalition hebben ondertekend. Hiermee roepen zij de overheid op om duurzaamheid centraal te stellen bij de herstelplannen. We moeten nú werk maken van duurzaamheid. Omdat we alle hands aan dek nodig hebben om de SDG’s te halen, probeert de VOA heel ondernemend Alphen te inspireren. Vandaar naast de ondertekening van de Green Deal, het organiseren van deze talkshow.

Zwiep ging in gesprek met Jan Peter Balkenende (voorzitter van DSGC – Dutch Sustainable Growth Coalition) en Liesbeth Spies (burgemeester Alphen aan den Rijn) over een duurzame innovatie die de Vermeulen Groep in samenwerking met Nettenergy www.nettenergy.com in de markt zet onder de naam GH2 (Groene Hart Waterstof).

GH2 presenteert een duurzame innovatieve oplossing om gras en snoeihout in te zetten als grondstof. Daarmee geeft zij invulling aan circulariteit. Met de nieuwe oplossing wordt het lokale organische afval, bermgras en snoeihout, via een vergassingsmethode van Nettenergy omgezet naar groene elektriciteit, biochar en later ook waterstof. Dit kan dan in verschillende sectoren worden ingezet: de landbouwsector, de industriesector, de energiesector, de mobiliteitssector en in de sector gebouwde omgeving.
De oplossing van GH2 biedt verschillende voordelen: groene waterstof vormt een onmisbare schakel in de toekomstige energie- en grondstoffenvoorziening; onnodig transport wordt vermeden; de technologie is schaalbaar; er hoeven geen windmolens geplaatst te worden. Biochar verbetert de bodem en slaat CO2 langdurig op, en is een grondstof voor de circulaire economie. Bekijk de GH2 animatiefilm
Zo draagt GH2 bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Europese Green Deal.

Deel dit bericht

Meer nieuws van de Vermeulen Groep

Vermeulen Groep tekent strategisch samenwerkingsverband met ART
25 maart 2021

Vandaag, donderdag 25 maart 2021 werd de samenwerking tussen de Vermeulen Groep en ART officieel bekrachtigd, door het tekenen van de overeenkomst op locatie bij de duurzaamste asfaltcentrale van Nederland (Asfalt Productie Tiel).

Bouwrijp maken King’s Park
22 maart 2021

Het eerste kwartaal van 2021 zijn we gestart met het bouwrijp maken van het terrein tussen de Scheldestroom en de Martin Luther Kinglaan in de wijk Oosterheem van de gemeente Zoetermeer. Het project is de voorbereidende fase voor de realisatie van het King’s Park, een woonontwikkelingsproject bestaande uit ruim tweehonderd woningen en appartementen.

Brand verwoest onze loods
23 februari 2021

Op zondag 21 februari 2021 is ons bedrijf door brand getroffen. Hierbij is één van onze loodsen volledig in as gelegd. Asfaltmachines, tractoren en walsen zijn door de vlammenzee verwoest. We zijn allemaal zeer aangeslagen van wat ons is overkomen. Toch staan we er positief in en gaan we met vertrouwen weer opbouwen!

Deelname Vermeulen Groep Experience Centrum Bouw – Infra
4 februari 2021

Vermeulen Groep neemt als Infraspecialist deel in het Innovatie en Experience Centrum Bouw en Infra in Waddinxveen.

Dinsdag 2 feb jl. was de officiële opening van dit centrum door Martijn Kortleven (Economie) en Brigitte Leferink (Duurzaamheid) van de gemeente Waddinxveen.