Vergroten veiligheid fietspaden Zuid-Holland

1 juni 2021

Om de fietsveiligheid in de donkere maanden en in de avonduren te vergroten, gaat de Vermeulen Groep in opdracht van Provincie Zuid-Holland de komende maanden 200 km kantmakerkeringen aanbrengen. Het project betreft geasfalteerde vrij liggende en veelal onverlichte fietspaden gelegen buiten de bebouwde kom.

Kantmarkering dient ter ondersteuning van koershouden. Door kantmarkering herkennen gebruikers van fietspaden de grens tussen fietspadverharding en berm of trottoir en kunnen zij de fietsroute en haar verloop goed zien. Duidelijk zichtbare kantmarkering verkleint de kans om per ongeluk van het fietspad af te rijden en daarbij uit balans te raken, of tegen een obstakel te botsen. Het werkgebied omvat bijna 200 km vrij liggend fietspad, geclusterd in ca 30 locaties/trajecten, verspreid over de  gehele provincie Zuid-Holland.

De werkzaamheden bestaan uit het schoonmaken van het verhardingsoppervlak ter voorbereiding van het aanbrengen van kantmarkering en het aanbrengen van 1mm kantmarkering met een breedte van 0,10m. Als markeringsmateriaal passen we KSP (KoudSprayPlast) toe. Dit is een duurzamere vorm van markeringsmateriaal. De verf wordt op de weg gespoten. Vervolgens strooien we er glasparelmix over. Deze reageert met de verf, waardoor een sterke markering ontstaat met een langere levensduur dan de standaard markering. De glasparelmix zorgt voor de reflectie, waardoor de lijnen, met name als ze verlicht worden, goed zichtbaar zijn.

De uitvoering van het project start eind mei 2021. Oplevering staat gepland voor eind juli. Voor de uitvoering van de werkzaamheden worden de tijdelijke verkeermaatregelen tevens verzorgt door de Vermeulen Groep.

Deel dit bericht

Meer nieuws van de Vermeulen Groep

Lancering 100% elektrische wals
26 juli 2021

Vermeulen is weer een elektrisch krachtpatser rijker. Afgelopen vrijdag, 23 juli 2021, werd de tweede elektrische wals in Nederland feestelijk gelanceerd.

Werkgestraften dragen bij aan verkeersveiligheid
15 juli 2021

Vandaag werd de samenwerking bekrachtigd tussen Reclassering Nederland, Rijkswaterstaat en integraal wegenonderhoud aannemer de Vermeulen Groep.

Oog voor vliegende buurtbewoners
5 juli 2021

Leerlingen van groep 4B van basisschool Het Noorderlicht uit Oosterheem hebben oog voor de ‘vliegende buurtbewoners’. Op vrijdag 2 juli hingen ze samen met wijkwethouder Ingeborg Ter Laak en met behulp van de Vermeulen Groep, de onderhoudsaannemer in Oosterheem, vogelhuisjes op in de wijk.

Rijvaardigheidstraining Dierenambulance Leiden en regio
1 juli 2021

De chauffeurs van Dierenambulance Leiden en regio krijgen een rijvaardigheidstraining. Bij Vermeulen Groep staat veiligheid hoog in het vaandel. Daarom willen we hier natuurlijk ons steentje aan bijdragen.