Vermeulen Groep plaatst slimme wegafzettingen

Een waarschuwing krijgen via je routeplanner dat er een (tijdelijke) wegafzetting geplaatst is? Via de app van Flitsmeister is dat nu mogelijk!

De Vermeulen Groep, EBO van Weel en Flister maken het door een slimme koppeling van hun systemen mogelijk, om binnen een minuut de plaatsing van een wegafzetting via Flitsmeister kenbaar te maken aan de naderende weggebruiker.

Als eerste in Nederland heeft de Vermeulen Groep, als uitvoerder van Incident Management voor onder andere Rijkswaterstaat, haar pijlwagens (en botsabsorbers) uitgerust met Flister. Dit systeem is in staat een waarschuwing uit te zenden naar naderende automobilisten. Zij kunnen deze waarschuwing o.a. ontvangen via Flitsmeister op hun smartphone.

EBO van Weel, producent van verkeerssystemen en verkeerssoftware, biedt hiermee een innovatieve toepassing, waardoor weggebruikers tijdig voor de aanwezigheid van een pijlwagen op de weg geïnformeerd worden.

Er gebeuren op het drukbezette wegennet in Nederland nog steeds veel ongevallen bij wegwerkzaamheden. Cijfers laten zien dat er de afgelopen jaren zelf een stijging van enkele tientallen procenten van het aantal ongevallen is waar te nemen.

Door weggebruikers ruim van tevoren te waarschuwen voor een wegafzetting wordt de veiligheid op het wegennet aanzienlijk verhoogd.

Rijkswaterstaat gebruikt het systeem ook in de voertuigen van weginspecteurs.

Voor vragen kunt u terecht bij:

Vermeulen Groep           : Danny Verhaar

EBO van Weel                : Justin Koster

Flister BV                      : Toine van Buul

Flitsmeister BV              : Jorn de Vries