Voor verkeersveiligheid bomen langs A20 verwijderd

6 april 2020

Populieren langs de rijksweg A20 zijn verwijderd omdat zij een gevaar vormen voor het verkeer. Het gaat om de bomen aan de zuidzijde van de A20 tussen Maasdijk en Maassluis.

De hoge leeftijd van de bomen zorgde voor een flink  risico op afbreken en wegwaaien van takken. Regelmatig vielen er takken op de geleiderail, de vluchtstrook en incidenteel ook op de rijbaan. Dit vormde een gevaar voor de verkeersveiligheid. Daarom zijn begin januari deze bomen gekapt. Afgelopen maandag zijn de laatste bomen ter hoogte van Maasluis verwijderd.

De beplanting die tussen de bomen staat, zoals veldesdoorn, els en es, zijn  zoveel mogelijk gespaard. Ter hoogte van Maassluis staat een metershoge dichte groene wal van zogenaamd bosplantsoen. Dit bosplantsoen krijgt nu meer licht en zal het zich naar verwachting beter ontwikkelen. Op de open plekken komen nieuwe bloeiende planten en voedselstruiken voor bijen en vlinders, zoals meidoorn, sleedoorn, sneeuwbal en vuilboom.
De laatste bomen stonden in de omgeving van een doorgaande weg in Maassluis. Voor de veiligheid van de medewerkers en de weggebruikers zijn deze bomen met behulp van een telescoopkraan verwijderd.
Vermeulen Groep
Vermeulen Groep
Vermeulen Groep
Vermeulen Groep

Deel dit bericht

Meer nieuws van de Vermeulen Groep

Afdeling Incident Management in actie bij busongeluk
27 november 2020

De afdeling Incident Management is binnen het Prestatiecontact Integraal Onderhoud Zee & Delta van Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor het veiligstellen van de weg bij incidenten. Afgelopen week kwamen zij in actie bij een ongeluk op de A58 met een Connexxionbus.

Onderhoudswerkzaamheden Kleinpolderplein
27 november 2020

Jaarlijks voert de Vermeulen Groep een grote onderhoudsronde uit op het Kleinpolderplein bij de A13/A20, ter hoogte van Rotterdam. Deze maand was het daar weer tijd voor!

Bezoek burgemeester gemeente Zoetermeer
30 oktober 2020

Vrijdag 30 oktober 2020 kwam de nieuwe burgemeester van de gemeente Zoetermeer, Michel Bezuijen, langs in de wijk Oosterheem. Voor een burgemeester is het van belang om haar stad en inwoners goed te leren kennen. Door corona moest deze kennismaking op een andere manier georganiseerd worden. Daarom is er besloten om Michel Bezuijen een fietstocht door de stad te laten maken. Tijdens deze fietstocht maakt hij kennis met de 9 wijken van Zoetermeer, uiteraard allemaal op een andere dag.

Vast Onderhoud Beweegbare Objecten (VOBO), Rijkswaterstaat West Nederland Zuid
20 oktober 2020

De combinatie SHERPA (Hollandia Services, Arcadis, Croon Wolter & Dros) is sinds 2018 voor drie jaar verantwoordelijk voor het in stand houden en monitoren van en informeren over de toestand van het Areaal, met upgrade werkzaamheden gericht op de beweegbare objecten in het beheergebied van Rijkswaterstaat: West Nederland Zuid, district Noord en district Zuid.