Groenvoorziening

Nieuwe Driemanspolder

Beheer, onderhoud en natuurontwikkeling van de Nieuwe Driemanspolder

Onze werkzaamheden in het natuur- en recreatiegebied zijn in maart 2021 van start gegaan! In opdracht van Gemeente Leidschendam-Voorburg en Gemeente Zoetermeer voert de Vermeulen Groep komende twee jaar het onderhoud uit. Een veel belovend gebied met veel kansen en mogelijkheden voor recreatie, sport en niet te vergeten de biodiversiteit. Een prachtige uitdaging waar onze medewerkers erg veel zin in hebben!

Werkzaamheden

Onze werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit het maaien van gazon, vuilnisbakken ledigen en ‘Jumping Green’ maaien. Maar ook onderhouden wij de bomen en lossen we meldingen over bijvoorbeeld zwerfvuil op. En in het bijzonder monitoren we de aanwezige flora en fauna.

Jumping Green

In de nieuwsbrief van Juli 2021 kun je lezen wat de Jumping Green maaimethode is. Je leest hem hier.

Honden losloopgebieden

In september 2021 is op de webpagina van Zoetermeer actief een kaart gepubliceerd. Twee losloopgebieden – zoetermeer actief  Hierop is het volgende te zien:

In de Nieuwe Driemanspolder moeten honden vanwege de natuurwaarden worden aangelijnd. Op de met groen aangegeven locaties mogen honden loslopen, behalve in het broedseizoen (15 maart tot 15 juli).

Aangelijnd kan er met de hond om het rode gebied heen gewandeld worden of er midden door (over de dijk). In het met rood aangegeven gebied is het verboden voor honden , dat is ook met borden aangegeven.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.zoetermeer.nl/honden

Vrijwilligersvereniging de Vrienden van de Nieuwe Driemanspolder

Binnenkort willen wij een start maken met de Vrijwilligersvereniging “De Vrienden van de Nieuwe Driemanspolder”. Wij zijn op zoek naar natuurliefhebbers die samen met onze omgevingsmanager de vereniging zouden willen vormgeven. Bijvoorbeeld door excursies te organiseren en een bijdrage te leveren in de monitoring van flora en fauna.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Neem contact op met onze omgevingsmanager Rosalie Vonk via r.vonk@vermeulengroep.com!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief oktober 2021

Nieuwsbrief augustus 2021

Nieuwsbrief juli 2021

Ons volgen op de sociale media?

Twitter: @VermeulenGroen

Facebook: @onderhoud.n3mp

Impressie Nieuwe Driemanspolder

Deel dit project

Meer projecten

Wijkonderhoud Oosterheem, Gemeente Zoetermeer
>
Integraal Onderhoud Oosterheem, gemeente Zoetermeer
>
Woonrijp maken Rijnsoever Noord fase 3
>
Aanleg wadi’s in Oeverpolder
>